n.vrouyr Navigation Favorieten cadeaubon Winkel­wagen
Terug naar lijst

Pot met deksel

Prijs : 300 €

MEER INFORMATIE

Tel. +32 3 226 54 00

ref. 27720


Egypte


Breedte : 20.5 cm
Hoogte: 20 cm
Lengte: 11 cm



Artist Biography: Evelyne Porret en Michel Pastore zijn verbazende pottenbakkers.
Sinds meer dan twintig jaar gevestigd in het hart van de oase van Fayoum in Egypte, brengen zij uitzonderlijk keramisch werk dat de Oosterse en Westerse beschaving laat samenvloeien.
Met de voor de hand liggende natuurlijke grondstoffen(aarde en turf) en het nodige doorzettingsvermogen zijn ze erin geslaagd een inspirerende collectie ceramieken te verwezenlijken. Hoewel de objecten hun oorsprong vonden in de Oosterse traditie, zijn hun werken een vrije interpretatie.
De vormen brengen een volmaakte osmose van eenvoud en sierlijkheid tot stand.
De borden, vazen, kommen, theepotten… zijn vaak versierd met een decor gebaseerd op de Arabische kalligrafie. Zij brengen een geheimzinnige boodschap die enkel met het hart ontcijferd kan worden.
De email objecten, of ze nu mat of glanzend zijn, geven de indruk al geleefd te hebben; gebruikt en gerijpt met de jaren.
Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met tijdloos keramisch werk met een grote emotionele uitstraling in een perfecte vormgeving. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik, vooropgesteld dat men het gewone wil kruiden met het uitzonderlijke.
Evelyne Porret en Michel Pastore tonen ons de creatieve kracht van een vermenging van culturen wanneer een menselijke zoektocht uitloopt in een veeleisende artistieke zoektocht. Hun creaties brengen ons een universele boodschap van respect en vriendschap.
Serge Tribouillois

Exhibitions:

You May also like